classica

DIJOUS 30 DE GENER a les 19 h

A càrrec de Valeri Cabòs i Mur, músic, component del grup Remor de Mar, conferenciant i professor de tallers de música clàssica

En aquest cicle s’aprofundirà en la vida i la música dels grans compositors, les seves aportacions i les tècniques musicals.Amb Vivaldi va començar tot. Parlarem de les importants aportacions a la música actual, de la seva relació amb Venècia i de les llums i ombres.

digues un desig

DIMARTS 4 DE FEBRER a les 19.45 h

A càrrec de La colleta d’en Rebassa

Digues un desig, de Jordi Cabré, Premi Sant Jordi 2018. Un escriptor famós descobreix que el llibre més venut del dia de Sant Jordi és la seva autobiografia. Però ell no l'ha escrit, tot i que el seu nom apareix a la coberta. Qui l'ha suplantat? Per què? I què hi diu? Quins secrets revelarà?

egipte

DIJOUS 6 DE FEBRER a les 19 h

A càrrec de Núria Castellano i Solé, doctora en Història, especialista en Egiptologia i membre de la Missió Arqueològica a Oxirrinc (Egipte)

Deir el-Medina va ser el poblat dels obrers que van construir les tombes de la Vall dels Reis. El seu descobriment va permetre conèixer com era la vida quotidiana en un assentament faraònic. Coneixerem alguns dels seus personatges més rellevants.

grecia

DIJOUS 20 DE FEBRER a les 19 h

A càrrec de Marc Mendoza Sanahuja, doctor en Història Antiga, especialista en Alexandre el Gran, l'Imperi persa, els diàdocs i Àsia Central hel·lenística

Durant segles, els estudiosos d'arreu d'Europa havien considerat Troia un lloc llegendari, que mai no havia existit més enllà de la imaginació dels poetes grecs. Però un home es va posar entre cella i cella demostrar que la ciutat i els herois que havien lluitat per ella eren reals. La perseverança de Schliemann va permetre treure a la llum les restes de la ciutat que havia cremat per la dona més bella del món.