DIJOUS 31 D’OCTUBRE a les 19 h
A càrrec de Valeri Cabòs i Mur, músic, component del grup Remor de Mar, conferenciant i professor de tallers de música clàssica

Els assistents aprendran els conceptes bàsics per comprendre la música clàssica i alhora poder fer crítica, anàlisi i comentaris musicals. No fa falta tenir coneixements musicals. En aquesta sessió es treballaran els conceptes de tonalitat, textura i harmonia.

DIMARTS 5 DE NOVEMBRE a les 18 h
A càrrec de Lola no estás sola

L’associació Lola no estàs sola és un projecte feminista d’acció comunitària que pretén empoderar a les dones i sensibilitzar el teixit social de Nou Barris. Abans de la inauguració de l’exposició “Dona”, escoltarem el testimoni en primera persona d’una de les dones del col·lectiu, ens parlarà sobre la tasca que duen a terme pel que fa a les ajudes a dones en risc d’exclusió i la tasca social que desenvolupen en el barri de la Prosperitat.

Activitat dins de la inauguració de l'exposició "Dona".

 

DIMARTS 5 DE NOVEMBRE a les 19.45 h
A càrrec de La colleta d’en Rebassa

Enguany és l’any Teresa Pàmies, se celebra el centenari del seu naixement. Memòria dels morts s’inscriu en la temàtica dels millors llibres de Teresa Pàmies: vivències d’una generació que va conèixer la Segona República, la Guerra Civil, l’exili, la Segona Guerra Mundial, el combat clandestí antifranquista, el retorn a la terra, la desaparició de Franco i l’inici de la democràcia. Aquí, però, Teresa Pàmies imagina situacions insòlites, com la trobada amb la seva mare difunta entre les boires de la tardor balaguerina. Els morts parlen lliurement, perquè ja no necessiten ningú ni han d’amagar res. Mare i filla desgranen records i reconstitueixen situacions que afecten altres dones, amigues de l’una i de l’altra: amistats modificades pel pas del temps i les llargues separacions imposades pels esdeveniments dramàtics.

DIJOUS 7 DE NOVEMBRE a les 19 h
A càrrec de Núria Castellano i Solé, doctora en Història, especialista en Egiptologia i membre de la Missió Arqueològica a Oxirrinc (Egipte)

Els déus egipcis es caracteritzen per la seva representació meitat persona, meitat animal. Uns dels animals sagrats pels egipcis eren els felins, domèstics com el gat de la deessa Bastet o lleones com la deessa Sekhmet. Coneixerem algunes d’aquestes divinitats i els animals divins amb els quals es representaven.

DIMECRES 13 DE NOVEMBRE a les 19:15 h
A càrrec de Marc Mendoza Sanahuja, doctor en Història Antiga, especialista en Alexandre el Gran, l'Imperi Persa, els Diàdocs i Àsia Central Hel·lenística

En morir Alexandre el Gran, el grec era la llengua franca des de les costes del Mediterrani fins a l'Índia. En aquest ampli territori, nombroses colònies barrejaven una inconfusible tradició grega amb les diferents cultures locals. Potser un dels exemples més extrems i espectaculars és el de la ciutat d'Aï Khanoum, al nord-est d'Afganistan. Aquesta ciutat grega representa el gran testimoni d'un dels Estats hel·lenístics més desconeguts: el Regne Greco-Bactrià, aquell que un cop va ser anomenat "el de les mil ciutats".

DISSABTE 16 DE NOVEMBRE a les 17.30 h
A càrrec de La logia de las candelas

Una trobada viva i en construcció permanent en què la música dona pas a la reflexió, el debat, el joc, la performance... La intenció és obrir un pont de debat i reflexió entre els dos músics i el públic, amb la voluntat de compartir el que expressen i cap a on ens porta el contingut de les cançons.

DIJOUS 28 DE NOVEMBRE a les 19 h
A càrrec de Valeri Cabòs i Mur, músic, component del grup Remor de Mar, conferenciant i professor de tallers de música clàssica

Els assistents aprendran els conceptes bàsics per comprendre la música clàssica i alhora poder fer crítica, anàlisi i comentaris musicals. No fa falta tenir coneixements musicals. En aquesta sessió es treballaran les formes musicals de la música clàssica: la cantata, l’oratori, l’òpera, la sonata, el concert, la simfonia...